Kahvaltılık Krep Tarifi

Yemek yalnızca karın doyurmanın değil; bir araya gelmenin, paylaşmanın ve kendini ifade etmenin de en eski yollarından da biridir. Durum bu iken mutfak kültürünün bir parçası olmak için usta bir şef ya da maharetli yemek yapan birisi olmanız gerekmez. Hele ki kullandığınız ürünler kendi kalitesini ortaya koyan ürünlerse. Maxx Doria Steel Fusion Krep Tavası bu deneyimi bir üst seviyeye taşıyarak size mutfakta harikalar yaratma fırsatı sunar. 

Son yıllarda popüler olan "krep" kelimesi, aslında Anadolu'nun pek çok köyünde farklı isimlerle anılan bir tarife aittir. Örneğin aynı tarif bazı yörelerde “cızlak" diye bilinirken, akışkan yapısı nedeniyle başka yörelerde “akıtma” olarak bilinir. Temelde tüm bu tariflerin ortak özelliği, hamurunda kabartma tozu ya da maya bulundurmamasıdır. 

Her ne kadar farklı isimlerle anılsa da krep, kolayca hazırlanabilmesi nedeniyle zaman içerisinde kahvaltıların vazgeçilmezi olmuştur. Şimdi, mutfak kültürümüzde önemli bir yer tutan bu lezzeti evde basit bir şekilde nasıl hazırlayacağınızı keşfetmeye ne dersiniz? 

Kahvaltılık Krep Tarifi için Malzemeler: 

  • 2 adet yumurta 

  • 2 su bardağından biraz az un 

  • 2 su bardağı süt (İsteğe bağlı olarak yarı yarıya süt ve su karışımı da kullanılabilir.) 

  • 1 çay kaşığı tuz 

  • Pişirmek için tereyağı veya sıvı yağ 

Dipnot: Unutmayın ki en güvenilir ölçü elinizin ölçüsüdür. 

Malzemeleriniz Hazırsa Eğer, Başlayalım! 

  1. Krep hamurunu oluşturmak için un, tuz ve sütü karıştırma kabına alalım. Hiç topak kalmayana kadar iyice çırpalım. 

  1. Karışıma yumurtaları ekleyelim ve biraz daha çırpalım. Yaptığımız karışımın kıvamı kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda olmalı. 

  1. Maxx Doria Steel Fusion Krep Tavasına 1 çay kaşığı kadar tereyağı veya sıvı yağ koyup fırça yardımı ile yüzeyine yayalım. Bunu yapmadan önce tavanın yeterli sıcaklığa ulaştığından emin olalım. 

  1. Kızgın tavaya 1 kepçe krep hamuru dökelim ve tavayı sağa sola eğerek tavanın zeminine güzelce yayalım. 

  1. Her iki tarafını da çevirerek hamur hafifçe kızarana kadar orta ateşte pişirelim. Daha sonra elimizdeki bütün harç biteme kadar işlemi tekrarlayalım. 

Krepimiz hazır, afiyet olsun! 

Krep Yaparken Tava Seçimi Neden Önemlidir? 

Krep yaparken tava seçimi; krepin dokusu, şekli ve pişirme kolaylığı üzerinde doğrudan belirleyici bir etkendir. Başka bir deyişle: “doğru tava = daha kolay pişirme + daha kusursuz krepler + daha az stres”

Krep için doğru tava seçiminin neden bu kadar önemli olduğuna dair başlıca nedenler şunlardır: 

  1. Yapışmazlık Performansı 

Krep hamuru ince ve sıvı kıvamda olduğu için kolayca yapışabilir. Yapışmaz bir yüzeye sahip tava, krepin düzgün şekilde pişmesini ve kolayca çevrilmesini sağlar. Aksi hâlde krepler yırtılabilir veya tavaya yapışarak formunu kaybedebilir. 

Maxx Doria Steel Fusion Krep Tavası bu riski minimuma indirir. Çok az yağ ile de krep yapmanıza olanak sağlar, bu da daha hafif ve sağlıklı tarifler anlamına gelir. 

  1. İnce ve Eşit Dağılımlı Isı 

Krepin her noktası aynı anda pişmelidir. Kaliteli bir tava, ısıyı tabana eşit yayarak yanık lekeleri oluşmasını önler ve homojen pişmiş krepler elde etmenizi sağlar. 

Steel Fusion teknolojisindeki alüminyum katman sayesinde krep hamurunun tavada eşit yayılmasını ve her tarafının aynı hızda pişmesini sağlayabilirsiniz. 

  1. Kenar Yüksekliği ve Kullanım Kolaylığı 

Krep tavalarının kenarları diğer tava çeşitlerine göre daha düşüktür. Bu tasarım spatula ile krepi çevirmeyi kolaylaştırır. 

  1. Estetik ve Dayanıklılık 

Modern görünümü sayesinde şık mutfaklarda da kendini belli eder. Uzun ömürlü kullanım için uygundur. 

Özetle krep yaparken tava seçiminiz sizi rezil de eder vezir de eder. Ürün detaylarını keşfetmek için profilimizi ziyaret edebilirsiniz. 

Şu yazımız da ilginizi çekebilir: Hibrit Pişirme Teknolojisi: Steel Fusion 

Hipotenüs Hipotenüs® Yeni Nesil E-Ticaret Sistemleri ile Hazırlanmıştır.